Autobrief II

Uw auto en de fiscus

Nieuws | Uw bijtelling vanaf 2017

Autobrief II: Uw bijtelling vanaf 2017

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Wet Uitwerking Autobrief II’ aangenomen. Met deze wet worden de diverse autobelastingen geregeld voor de periode 2017 tot en met 2020. 

De belangrijkste  veranderingen:

  • Vanaf 2017 zal een nieuw standaard bijtellingspercentage van 22% gelden. De huidige 25% bijtellingscategorie blijft nog van kracht op alle auto’s met een eerste tenaamstelling voorafgaand aan deze nieuwe wet.  Auto’s met een CO2-uitstoot van 0 gram/km worden belast met 4% bijtelling van de cataloguswaarde. Vanaf 2019 geldt dat percentage alleen voor auto’s met een catalogusprijs van 50.000 euro en lager.
  • Verlaging van 2% van de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor alle personenvoertuigen per 2017. Volledig elektrische auto’s behouden het MRB-nihiltarief. Plug-in hybride auto’s behouden het half-tarief van de motorrijtuigenbelasting tot en met 2020.
  • Afbouw van de fiscale stimulering van plug-in hybridevoertuigen, omdat vol wordt ingezet op volledig elektrische auto’s.
  • Verhoging van de mrb voor dieselauto’s zonder af-fabriekroetfilter (vanaf 2019).
  • Stapsgewijze verlaging van de aanschafbelasting personenauto's en motorrijwielen (bpm) tot en met 2020 met bijna 15%.
     

Heeft u nog vragen of wenst u een deskundig en persoonlijk advies? We komen graag langs om u in een persoonlijk gesprek nader te informeren!

Bron. http://www.fleetwise.nl/fiscaal/fiscale-regelingen-voor-zuinige-autos/de-autobelastingen-vanaf-2017-4#